Rýžová pánev s lososem
Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 190°C. Rýži propláchneme, cibuli oloupeme a připíchneme k ní pomocí hřebíčků bobkové listy. V hrnci rozpálíme lžíci oleje a rýži na něm podusíme, aby zesklovatěla. Přidáme 600 ml horké vody, pak přidáme cibuli, rýži ochutíme solí a kari a vaříme 45 minut v horké troubě. Špenát necháme rozmrazit, česnek oloupeme a protlačíme lisem. Feferon nakrájíme na tenké proužky. Pórek nakrájíme na kolečka. Lososa omyjeme vodou, a osušíme, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a opeříme. Zbytek oleje rozpálíme na pánvi a lososa na něm pečeme 6 minut, pak vyndáme a uložíme na teplé místo. Připravenou zeleninu dáme do pánve, opražíme a zalijeme vývarem. Rýži vyndáme z trouby a bez cibule ji přidáme do pánve. Promícháme a dochutíme. Lososa položíme na rýži a podáváme.
Vytisknout recept (PDF)