Rösti s lososovou omáčkou

Postup přípravy
Kousek uzeného lososa si necháme stranou na ozdobu a zbytek lososa potrháme nebo nakrájíme na pár menších kousků, které společně se všemi ingrediencemi (belení uzeného lososa 100 g, 2 žervé sýry nebo 2 lučiny, 1 lžička citronové šťávy, 1 tavený sýr) vyšleháme ručním tyčovým mixérem. Nakonec lososovou pěnou zdobíme rösti.
Rösti asypeme na plech s pečicím papírem v jedné vrstvě, aby se vzájemně placičky nepřekrývaly, do středu trouby, pečeme při 220°C 15-20 minut dokřupava. Při horkovzdušném režimu snížíme teplotu na 200°C a zkrátíme čas. V polovině pečení prohodíme. Výrobce nemá přípravu v horkovzdušné fritéze na obalu, ale jemně stříknuté olejem ve spreji na 10 minut při 180°C vyjdou skvěle křupavé. Nezapomeneme průběžně prohazovat. Také lze připravit na pánvi - hotové za 10-15 minut.
Vytisknout recept (PDF)