Kategorie receptů
Ragú z tresky
Počet ingrediencí
14
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
24 g
Doba přípravy
50 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Tresku opláchneme ve studené vodě a vysušíme. Posypeme ji solí a pepřem a zakapeme citrónovou šťávou. Mezitím si dáme vařit vodu s bujónem, cibulí, solí, bobkovým listem a hořčicí. Rybu vložíme do vývaru a necháme mírně vařit pod pokličkou 15 až 20 minut. Celer oloupeme a nastrouháme. papriku očistíme a nakrájíme na drobné kostky. Rybu vyjmeme z vývaru, zcedíme a asi 10 minut ve vývaru povaříme zeleninu. Větší část zeleniny rozmixujeme s trochou vývaru z ryby. Přímícháme zakysanou smetanu a prohřejeme. Poté přilijeme šťávu z pomeranče a vývar, aby vznikla hustá omáčka. Do omáčky přidáme kousky ryby, zbytek zeleniny a dílky pomeranče. Krátce prohřejeme, dochutíme citrónovou šťávou a posypeme petrželkou.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
40 g
Paprika červená
80 g
Celer
100 g
Jedlá sůl
2 g
Petrželová nať
2 g
Citróny
20 g
Bobkový list 5 g
0.5 g
Pomeranče
200 g
Kysaná smetana 15% 180 g
50 g
Pitná voda nesycená
200 g
Treska ocasní část
400 g
Hořčice orientální 340 g
10 g
Pepř černý mletý 20 g
1 g