Kategorie receptů
Rafinované rybí kuličky v rajčatové omáčce s bylinkovým máslem
Počet ingrediencí
12
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
46 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Červený paprikový lusk zbavíme stonku a jader, poté nasekáme najemno. Mouku smícháme v misce s práškem do pečiva. Přidáme cukr a studenou vodu. Vymícháme do hladka a přidáme cibuli, nasekanou papriku a rybí maso, které jsme předtím zpracovali v mixeru.
Rajčata ponoříme na 30 sekund do vařící vody, poté oloupeme. Dužinu dáme do misky a pomocí ručního mixéru rozmixujeme. Přepasírujeme, osolíme, opepříme, přidáme jednu polévkovou lžíci rozpuštěného Bylinkového másla Meggle a necháme vychladnout.
V pánvi rozpálíme arašídový olej, opatrně přidáme jednu kávovou lžičku hmoty a osmažíme dozlatova. Osmažené kuličky položíme na savý papír. Podáváme teplé s rajčatovou omáčkou.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
20 g
Rajčata
100 g
Filé rybí
400 g
Jihočeské máslo 82 % 250 g
12 g
Pitná voda nesycená
150 g
Cukr krystal
3 g
Kapie červená
100 g
Paprika sladká 35 g
3 g
Bylinkové máslo 30 g
3 g
Bezlepková mouka PROMIX®-PK - speciál 1000 g
200 g
Kypřící prášek do pečiva 12 g
6 g