Kategorie receptů
Quinoa se špenátem a krevetami
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
1
Sacharidy na jednu porci
39 g
Doba přípravy
20 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Quinou uvaříme podle návodu, na olivovém oleji si osmažíme na kostičky nakrájený česnek. Až provoní pánev a zhnědne, tak ho vyndáme, přihodíme na drobno nakrájenou cibuli, osmažíme. Pak přidáme špenát, osolíme a opepříme a necháme ho rozmrznout. Mezitím si rozmrazíme hrášek a krevety, které zalijeme vroucí vodou a po pár minutách slijeme vodu. Nakonec přidáme ke směsi v hrnci quinou, hrášek s krevetami, necháme ohřát a posypeme světlým sezamem.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
20 g
Špenát porcovaný hluboce zmrazený 400 g
60 g
Česnek
5 g
Jedlá sůl
1 g
Olivový olej
5 g
Krevety vyloupané 150 g
200 g
Hrášek v mírně slaném nálevu
20 g
Pepř černý mletý 20 g
0.5 g
Sezam
5 g