Pstruh na pomerančích a slanině
Postup přípravy
Pstruhy očistíme, osušíme. Zevnitř a zvenku posypeme kořením kromě bobkových listů, dovnitř každého dáme jeden až dva tenčí plátky másla a nakrájené kousky pomeranče tak, aby se naplnila celá břišní dutina. Poté každou rybu obalíme do tří/čtyř plátků slaniny dle délky ryby, nejlépe tak, aby důkladně zakryly otvor naplněný pomeranči. Větší pekáč rovnoměrně vyložíme několika plátky másla a bobkovým listy. Pstruhy položíme do pekáče, dáme na každého kolečka pomerančů, posypeme ještě trochu sladkou paprikou a rozdrobeným bujónem. Celé ještě překryjeme vrstvou nakrájené cibule. Podlijeme vodou (1 a 1/2 hrnku) a pekáč překryjeme alobalem tak, aby na jednom konci byl otvor k průniku vzduchu. Pečeme v troubě cca na 170°C po dobu 15 min., poté alobal odstraníme a necháme kůžičku na dalších 6-8 min. dozlátnout
Vytisknout recept (PDF)