Kategorie receptů
Pstruh na mandlích
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
15 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Mléko ochutíme solí a rozdrceným pepřem, ve kterém namáčíme očištěného pstruha. Poté obalíme v mouce. Na rozehřátém oleji opečeme cca 8 minut z každé strany. Při opékaní občas nazdvihneme, aby se ryba nepřipálila. Mezitím dáme na druhou pánev zbytek oleje, na kterém dozlatova upražíme mandle. Před podáváním pstruha posypeme mandlemi, jemně nasekanou petrželkou a obložíme jej nakrájeným citrónem.
Vytisknout recept (PDF)Jedlá sůl
2 g
Petrželová nať
2 g
Citróny
40 g
Pstruh duhový kuchaný s hlavou hluboce zmrazený 450 g
450 g
Mandle jádra 200 g
15 g
Bezlepková mouka Nomix 500 g
25 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
1,5% UHT mléko Mlékárna Pragolaktos 0,5 l
100 g