Kategorie receptů
Pstruh na cibuli
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
12 g
Doba přípravy
35 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Rybu bohatě osolíme, lehce uvnitř posypeme pepřem a pokapeme citrónem. Cibule rozpůlíme a nakrájíme půlky na hrubší měsíčky. Na pánev dáme rozpustit máslo, do kterého přidáme lžičku oleje. Vložíme cibulové měsíčky a opečeme do sklovata. Nachystáme si pekáč, do kterého dáme pečící papír, na který položíme hromádku restované cibule a na ni pstruha, kterého těsně před vložením do rozpálené trouby poprášíme na povrchu velmi jemně hladkou moukou. Vše pečeme v rozpálené troubě na vyšší výkon cca 30 minut. Jakmile je kůže pstruha zlatavá, je hotovo. Podáváme s bramborem.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
140 g
Jedlá sůl
4 g
Citróny
20 g
Pstruh duhový kuchaný s hlavou hluboce zmrazený 450 g
450 g
Olivový olej
5 g
Bezlepková mouka Nomix 500 g
10 g
Jihočeské máslo 82 % 250 g
50 g