Kategorie receptů
Pstruh na červené řepě
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
15 g
Doba přípravy
35 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Pekáček vytřeme česnekem a vložíme polovičku másla nakrájeného na plátky. Posypeme polovinou nasekaného kopru a navrch vložíme osolené pstruhy. Podlijeme vínem a zakryté vložíme do trouby. Pečeme na 180 °C 15 minut. Mezitím nakrájíme řepu na malé kostičky a na oleji orestujeme za občasného míchání 15 minut, osolíme. Rybu vyjmeme z pekáčku a udržujeme v teple. Výpek slijeme do kastrůlku a zredukujeme na 1/3. Odstavíme z ohně, přidáme zbytek másla a kopru a metličkou prešleháme. Na talíř dáme řepu, vložíme pstruha a přelijeme šťavou. Podáváme s bramborem.
Vytisknout recept (PDF)Červená řepa
250 g
Česnek
2 g
Jedlá sůl
4 g
Kopr
5 g
Pstruh duhový kuchaný s hlavou hluboce zmrazený 450 g
500 g
Olivový olej
10 g
Svatovavřinecké pozdní sběr víno suché červené 0,75 l
250 g