Kategorie receptů
Pstruh na bylinkách s koprovou majonézou
Počet ingrediencí
13
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
6 g
Doba přípravy
40 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Filé ze pstruha omyjeme, osušíme a rozdělíme na porce. Ve dvou lžících oleje smícháme bylinky, sůl, pepř a šťávu z půlky citrónu. Rybu tím potřeme a necháme 20 minut odpočinout. Majonézu smícháme s hořčicí, jemně nasekaným koprem, solí a pepřem. Rozehřejeme máslo s olejem a kousky ryby položíme kůží dolů. Opečeme krátce, asi 3-4 minuty z každé strany, podle síly masa. Hotové kousky uložíme na talíř a částečně polijeme koprovou majonézou.
Vytisknout recept (PDF)Jedlá sůl vakuová 1 kg
5 g
Kmín celý
2 g
Petrželová nať
2 g
Kopr
10 g
Citróny
10 g
Pstruh duhový kuchaný s hlavou hluboce zmrazený 450 g
300 g
Olivový olej
30 g
Majonéza Master 180ml
100 g
Jihočeské máslo 82 % 250 g
20 g
Hořčice orientální 340 g
5 g
Bazalka 10 g
5 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g