Lososový plátek s kokosovo-citronovou rýží a zelenou zeleninou
Postup přípravy
1 polévkovou lžíci oleje rozpálíme v hrnci. Krátce na něm orestujeme rýží a poté zalijeme kokosovým mlékem a 165 ml vody. Vymačkáme citron, šťávu dáme stranou a citron samotný dáme k rýži. Za stálého míchání přivedeme k varu, plamen pak snížíme na nejnižší stupeň, zakryjeme pokličkou a 15 minut necháme odstát. Cukrový hrášek omyjeme, mladé cibulky očistíme a nakrájíme na cca. 0,5 cm silné kroužky. Brokolici necháme roztát pod horkou tekoucí vodou. Lososa (2 plátky) očistíme a osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Ve woku rozpálíme 1 polévkovou lžíci oleje. Brokolici a cukrový hrášek na něm chvilku orestujeme. Přidáme mladé cibulky a okořeníme sójovou omáčkou a špetkou cukru. Lososa smažíme na pánvi z obou stran asi dvě minuty. Citrony z rýže odstraníme a rýži servírujeme.
Vytisknout recept (PDF)