Kategorie receptů
Losos ve smetanové omáčce s bazalkou
Počet ingrediencí
17
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
13 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Lososa opláchneme, nakrájíme na plátky a osolíme. Plátky ryby opečeme po obou stranách na oleji a vyjmeme. Do oleje od opékání ryby vložíme očištěnou, na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli, přidáme lečo, rajčata pokrájená na kousky, celý pepř a směs podusíme. Vydušenou zeleninu zaprášíme moukou, zasmahneme, zalijeme vodou, přidáme protlak, cukr, ocet a povaříme. Do omáčky vložíme opečené plátky lososa, přilijeme červené víno, dosolíme, dochutíme bazalkou a společně podusíme doměkka.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
40 g
Mrkev
13 g
Rajčata
160 g
Petržel
13 g
Celer
13 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
8 g
Ocet kvasný lihový 1 l
20 g
Olivový olej
80 g
Svatovavřinecké pozdní sběr víno suché červené 0,75 l
20 g
Losos obecný 250 g
600 g
Sójová mouka hladká odtučněná
12 g
Pitná voda nesycená
200 g
Cukr krystal
16 g
Zeleninové lečo
40 g
Bazalka 10 g
4 g
Pepř černý celý 20 g
0.8 g