Losos v bramborové krustě s omáčkou z oliv a cukety
Postup přípravy
Cibulku oloupeme a nakrájíme na malé proužky, cukety omyjeme a nakrájíme na kostky asi 1 cm velké. Rajčata omyjeme, rozpůlíme, vyjmeme semínka a nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme cukety, přidáme cibulku a necháme zesklovatět. Zalijeme 300 ml vody, přidáme bujón, rajčata, olivy a vaříme až je cuketa měkká, né rozvařená. Přilijeme citrónovou šťávu z jednoho citrónu a přisypeme nasekanou petrželku. 2 brambory oloupeme a nakrájíme na velmi tenké plátky. Ty nakrájíme na jemné proužky a ochutíme kořením. 4 filety z lososa osolíme a z jedné strany posypeme bramborovými proužky. Rozehřejeme na pánvi olej a lososa osmažíme nejprve ze strany s bramborovými proužky. Smažíme až jsou bramborové proužky zlaté a křupavé. Pak otočíme lososa a smažíme z druhé strany 3 minuty. Omáčku z oliv a cukety nalijeme na talíř a do omáčky položíme lososa.
Vytisknout recept (PDF)