Kategorie receptů
Losos se špenátem
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
13 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Porce lososa bez kůže omyjeme, osolíme, opepříme a zakapeme citrónovou šťávou. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Na oleji zpěníme cibuli a česnek, vmícháme špenát, osolíme, opepříme a necháme podusit. Když šťáva vysmahne, vlijeme smetanu a prohřejeme. V pánvi na másle propečeme lososa cca 6 minut z obou stran a můžeme podávat.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
50 g
Špenát porcovaný hluboce zmrazený 400 g
200 g
Česnek
10 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
2 g
Citróny
50 g
Olivový olej
10 g
Losos obecný 250 g
300 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
10% UHT smetana Mlékárna Pragolaktos 0,5 l
125 g