Kategorie receptů
Losos s omáčkou ze sušených rajčat
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
3
Sacharidy na jednu porci
4 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
3 porce lososa z obou stran osolíme a lehce pokapeme citronovou šťávou. Na lžičce másla je z obou stran důkladně propečeme. Rybu dáme stranou na talíř a na výpeku krátce orestujeme nasekaná sušená rajčata. Po chvilce ja zalijeme vývarem a smetanou. Přidáme hrst nasekaných lístků bazalky, omáčku osolíme a opepříme. Krátce ji vaříme, dokud nezhnoustne. Pak lososa podáváme například s těstovinami, přelité omáčkou.
Vytisknout recept (PDF)
Jedlá sůl vakuová 1 kg
3 g
Citróny
10 g
Bazalka čerstvá
5 g
Losos obecný 250 g
450 g
Jihočeská smetana ke šlehání 33% 250 ml
200 g
Pitná voda nesycená
300 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
Bez lepku Zeleninový bujón 56 g
10 g
Krajanka máslo 250 g
15 g