Kategorie receptů
Kapr v zázvorovo-česnekové marinádě
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
3 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Kousky kapra naložíme do marinády z česneku, zázvoru, citronové šťávy, oleje a sojové omáčky. Kousky malinko osolíme mořskou solí. Necháme marinovat nejlépe přes noc, minimálně ale aspoň 2 hodiny. Před smažením kapra posypeme celým kmínem a smažíme na oleji a kousku másla z obou stran dorůžova.
Vytisknout recept (PDF)Česnek
2 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
4 g
Kmín celý
2 g
Citróny
20 g
Zázvor čerstvý
5 g
Kapr půlka s kůží čerstvá chlazená
400 g
Olivový olej
20 g
Jihočeské máslo 82 % 250 g
10 g