Kapr obalovaný v sezamové krustě s čočkou
Postup přípravy
Čočku propláchneme ve studené vodě a spolu s vodou a bujónem přivedeme k varu. Vaříme čočku doměkka. Mango oloupáme a pokrájíme na kostky a rozmixujeme. Okořeníme kayenským pepřem, trochou citrónovou šťávou, solí, pepřem a pak vmícháme olivový olej. Připravenou omáčku necháme odpočinout. Rybu opláchneme ve studené vodě, osušíme a rozkrájíme na 4 kousky. Pokapeme citrónovou šťávou a porce z obou stran osolíme a opepříme. Bílek rozšleháme. Smícháme sezamová semínka a strouhanku. Rybu obalíme v mouce, poté v bílku a nakonec v sezamové směsi. Mezitím si připravíme mrkev, kterou pokrájíme na kostičky, jarní cibulku nasekáme najemno. Zázvor oloupeme a nastrouháme. Čočku slijeme. V hrnci rozehřejeme olej a necháme zesklovatět mrkev, polovinu jarní cibulky a zázvor. Přimícháme čočku a krátce prohřejeme. Dochutíme solí, pepřem a balsamicem. Necháme dojít pod pokličkou. Zbylý olej rozpálíme na pánvi a opečeme kousky ryby asi 6 minut, mezitím jednou obrátíme. Poté zakápneme rybu zbylou citrónovou šťávou. Druhou polovinu jarní cibulky vmícháme do mangové omáčky. Rybu podáváme s připravenou čočkou a přelitou mangovou omáčkou.
Vytisknout recept (PDF)