Kategorie receptů
Kapr na Rosovickém koření
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
5 g
Doba přípravy
35 minut
Postup přípravy
Očištěnou rybu osolíme a potřeme hořčicí. Na tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme rybí porce a po obou stranách je rychle opečeme. Podlijeme je vývarem, přidáme Rosovické koření a bobkový list a pomalu dusíme. Měkkou rybu opatrně vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou a povaříme. Hotovou šťávu přecedíme a přelijeme ji na rybu. Podáváme s vařenými bramborami.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
80 g
Jedlá sůl
1 g
Kapr půlka s kůží čerstvá chlazená
800 g
Bobkový list 5 g
0.2 g
Pitná voda nesycená
200 g
Rosovické koření 30 g
1 g
Pohanková mouka hladká 250 g
15 g
Ghí přepuštěné máslo 760 ml čisté
80 g
MAILLE-Tradiční hořčice 200 ml
25 g