Kategorie receptů
Kapr na paprice
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
8 g
Doba přípravy
35
Bez lepku
Postup přípravy
Opláchnuté a osušené porce kapra protáhneme klínky slaniny a osolíme. Na pánvi rozehřejeme olej, do něhož vložíme porce kapra a nad mírným plamenem opečeme po obou stranách. Opečené porce vyjmeme a olej z pánve slijeme, přidáme máslo, rozehřejeme je, zaprášíme moukou a mletou paprikou. Vše mírně osmahneme, zalijeme 1 dl vody a 4 dl smetany. Směs rozmícháme a za stálého míchání povaříme. Vytvořenou štávu přisolíme, vložíme porce kapra a krátce podusíme. Podáváme s dušenou rýží nebo s vařeným bramborem.
Vytisknout recept (PDF)Jedlá sůl vakuová 1 kg
7 g
Kapr půlka s kůží čerstvá chlazená
800 g
Olivový olej
30 g
Bezlepková mouka Nomix 500 g
10 g
Staročeská slanina 1,9 kg
25 g
Jihočeské máslo 82 % 250 g
25 g
Paprika sladká 35 g
5 g