Kategorie receptů
Filet z lososa s hroznovou omáčkou
Počet ingrediencí
14
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
21 g
Doba přípravy
40 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Nakrájíme na polovinu hroznové víno a vyndáme jádra. Očistíme pórek a nakrájíme na slabé proužky. Mléko zahřejeme v hrnci, přimícháme mouku, bujón, podravku a bílé víno. Krátce povaříme a přidáme lžíci smetany. Do omáčky vložíme rozpůlené hrozny a necháme odstát. Lososa nakrájíme na 4 porce. Filety lehce osolíme a dáme na pánev s olejem. Filety osmahneme po obou stranách asi 4 minuty. Vyndáme z plotny a necháme v teple. Na čistou pánev dáme rozehřát lžíci másla, přidáme pórek, 2 lžíce vody a podusíme. Okořeníme provensálským kořením a solí. Pórek naservírujeme na talíř, přidáme lososa a zalijeme omáčkou. Příloha opečené brambory nebo těstoviny.
Vytisknout recept (PDF)Pórek
120 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
5 g
Chardonnay pozdní sběr víno polosuché bílé 0,75 l
200 g
Losos obecný 250 g
600 g
Bezlepková mouka Nomix 500 g
35 g
Jihočeské mléko lahodné polotučné 1,5% 1 l
300 g
Jihočeské máslo 82 % 250 g
10 g
Kysaná smetana 15% 180 g
12 g
Pitná voda nesycená
20 g
Hrozny bílé
150 g
Provensálské koření 15 g
6 g
Podravka natur přísada do jídel 150 g
5 g
Olej slunečnicový
25 g