Burger s krevetami a omáčkou z pesta
Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 200 °C. Pesto připravíme z bylinek (25 g různých bylin (např. kopr, řeřicha, petržel, koriandr, pažitka), mandlí a (arašídového) oleje. Na omáčku pak smícháme 2 polévkové lžíce pesta s jogurtem. Housky překrojíme na poloviny, natřeme bílkem a posypeme směsí semínek. Housky vložíme do trouby na 10 minut. Hranolky Crispers připravíme podle návodu na obalu. Salát a pažitku omyjeme, vymačkáme z nich vodu a nakrájíme na tenké proužky. Odstraníme slupku z avokáda a rozřízneme ho na polovinu kolem pecky. Odstraníme jádro a dužinu nakrájíme na tenké proužky. Na oleji osmahneme krevety. Dochutíme solí, pepřem a pokapeme citrónovou šťávou. Spodní část housek obložíme plátky avokáda, přidáme krevety, salát a jarní cibulku. Na vrch housky natřeme lžíci omáčky. McCain Crispers podávejte s burgerem, pestem a jogurtovou omáčkou.
Vytisknout recept (PDF)