Kategorie receptů
Bramborové noky s tuňákem
Počet ingrediencí
12
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
86 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Podle základního návodu na přípravu bramborových noků uvaříme noky z 200 g směsi na bramborové těsto. Směs zalijeme vodu (300 ml) a zamícháme. Necháme asi 5-10 minut odležet a důkladně prohněteme. Tvarujeme noky a vaříme v mírně osolené vodě podle velikosti 4-6 minut.
Na másle restujeme pokrájený pórek, na hrubém struhadle strouhanou mrkev a celer. K orestované zelenině přidáme tuňáka, dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou. Přidáme 2 lžíce zakysané smetany. Nakonec do směsi vmícháme opečené noky a posekanou petrželku.
Vytisknout recept (PDF)Mrkev
80 g
Pórek
50 g
Celer
50 g
Jedlá sůl
3 g
Petrželová nať
3 g
Citróny
50 g
Olivový olej
20 g
Směs na bramborové těsto 400 g
200 g
Jihočeská zakysaná smetana 18 % 180 g
20 g
Jihočeské máslo 82 % 250 g
10 g
Tuňák ve slunečnicovém oleji 80 g SUN & SEA
80 g