Bezlepkové rybí prsty
Postup přípravy
V pánvi rozehřejeme velkou lžíci přepuštného másla a rybu na něm z obou stran prudce opečeme. Poté stáhneme plamen a podlijeme mlékem. Společně dusíme do změknutí. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme do měkka. Poté slijeme a necháme vychladnout. Hotovou rybu vyjmeme z pánve (mléko s máslem si ponecháme) a rozdrobíme na drť. Do rybí drti přidáme šťouchadlem rozmačkané brambory, poté vejce, strouhanku (70 g) a zbytek mléka a másla z „rybí pánve“. Dle chuti osolíme a opepříme, přihodíme nasekanou petrželku. Zpracujeme v nepříliš lepivé těsto, které půjde tvarovat. Vytvoříme z něj kvádříky ve tvaru rybích prstů, či případně placičky či jiné tvary. Hotové prsty obalíme ještě ve strouhance. Plech vytřeme olejem a vyskládáme do něj rybí prsty. Pečeme je v troubě vyhřáté na 180°C přibližně 40 minut, nebo zkrátka do zlatova. Méně zdravě je samozřejmě můžeme také smažit.
Vytisknout recept (PDF)