Kategorie receptů
FILTRACE

Vařená rýže

Počet ingrediencí
2
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
52 g
Doba přípravy
25 minut
 
Bez lepku Bez lepku

Postup přípravy

Rýže jeden díl, voda dva díly. Přivést k bodu varu, přikryté pokličkou, pak plotýnku vypnout a nechat 25 minut. Pokličku nikdy nezvednout. Pokud po této době není rýže dostatečně měkká, můžete přidat 1 lžíci vody a opět přivést do varu a vypnout, ponechat přikryté 5 minut. Rýže je perfektně uvařená, nepřilepená k hrnci a ušetříte tepelnou energii.

Vytisknout recept (PDF)
Jedlá sůl
2 g
Jedlá sůl
Jedlá sůl
Výrobce
Potraviny bez dodavatele
Nutriční hodnoty na: 100g Porce (1g)
Sacharidy 0g 0g
Cukry 0g 0g
Proteiny 0g 0g
Tuky 0g 0g
Vláknina 0g 0g
Energie 0Kj 0Kj
Bez lepku Bez lepku
Rýže dlouhozrnná 400 g
125 g
Rýže dlouhozrnná 400 g
Rýže dlouhozrnná 400 g
Výrobce
Kávoviny akciová společnost
Nutriční hodnoty na: 100g Porce (62.5g)
Sacharidy 83g 52g
Cukry 0,1g 0,1g
Proteiny 7,7g 4,8g
Tuky 0,4g 0,3g
Vláknina
Energie 1560Kj 975Kj
Bez lepku Bez lepku