Kategorie receptů
Rychlý tmavý chléb bez lepku - pečený ve formě
Počet ingrediencí
7
Počet porcí
6
Sacharidy na jednu porci
68 g
Doba přípravy
35 minut

Postup přípravy
Z asi 100 ml vody, cukru (2 ČL) a droždí připravíme kvásek, který necháme cca 10 minut nakynout. Do misky s Bread mix dark přidáme sůl (1+1/2 ČL), mletý kmín (1 ČL), připravený kvásek a zbylou vodu (450 ml). Promícháme mixérem s hnětacími metličkami, přidáme olej a opět důkladně promícháme. Vložíme do vymazané formy, uhladíme povrch, potřeme olejem, přikryjeme potravinovou fólií a necháme 30-40 minut kynout na teplém místě, než těsto zdvojnásobí svůj objem. Potřeme směsí vody a oleje, nařežeme povrch a posypeme celým kmínem. Pečeme při teplotě 250°C 20 minut, následně teplotu snížíme na 200°C a pečeme dalších 20-30 minut. Čerstvě upečený, ještě horký, chléb postříkáme vodou, vyjmeme z formy a necháme na mřížce vychladnout.
Vytisknout recept (PDF)Kmín celý
6 g
Kmín drcený 25 g
6 g
Cukr krystal
12 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
9 g
Olej slunečnicový
60 g
Čerstvé pekařské droždí 42 g
20 g
BREAD MIX WHITE LIANA - bezlepková směs s 3 druhy vlákniny na světlý chléb a pečivo 1000 g
500 g