Kategorie receptů
Přílohové knedlíky bez lepku
Počet ingrediencí
7
Počet porcí
8
Sacharidy na jednu porci
31 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Do skleničky nalijeme 50 ml vlažné vody, přidáme cukr, rozdrobíme droždí a rozmícháme. Na teplém místě necháme cca 10 minut vzejít kvásek.
Ve velké míse kuchyňského robotu smícháme bezlepkovou směs pro přípravu kynutého těsta, sůl, olej, vejce, zbytek vody a kvásek. Pomocí hnětacích háků necháme zpracovávat 5 minut.
Vzniklé těsto vyklopíme na lehce pomoučněný vál, těsto několikrát přeložíme – ohneme od kraje ke středu, otočíme o 90 stupňů, znovu přeložíme od okraje ke středu, otočíme o 90 stupňů. Tento postup několikrát opakujeme, těsto se zpevní a vyhladí.
Poté vytvarujeme dva knedlíky a necháme je kynout 20–30 minut.
Nakynuté knedlíky vaříme v páře cca 20 minut.
Z výše uvedených surovin uvaříme 2 velké knedlíky.
Vytisknout recept (PDF)
Vejce
50 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
5 g
Pitná voda nesycená
250 g
Cukr krystal
5 g
Olej slunečnicový
10 g
Bezlepková mouka PROMIX®-Alfa 1000 g
300 g