Kategorie receptů
Květákové pyré
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
12 g
Doba přípravy
30 minut
Postup přípravy
Růžičky květáku omyjeme a zalijeme mlékem a spolu s cibulí vaříme doměkka, poté scedíme. Scezený květák rozmixujeme společně s máslem, smetanou, kozím nebo ovčím sýrem a nastrouhaným křenem. Nakonec dochutíme muškátovým mletým oříškem, pepřem a solí. Podáváme jako přílohu k rybě.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
40 g
Květák
200 g
Křen
20 g
Pepř černý mletý 20 g
4 g
3,5% UHT mléko Mlékárna Pragolaktos 1 l
500 g
30% UHT smetana Mlékárna Pragolaktos 0,5 l
12 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
4 g
Ovčí sýr přírodní
80 g