Kategorie receptů
Karlovarský bezlepkový knedlík
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
49 g
Doba přípravy
70 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Starší pečivo nakrájíme na kostky a opražíme v troubě. Smícháme je se žloutky, petrželkou, moukou a mlékem, přidáme špetku muškátového květu a necháme chvíli odležet. Poté zlehka vmícháme vyšlehaný sníh z bílků. Těsto vytvarujeme do šišek, které pak zabalíme do olejem potřeného alobalu nebo fólie a dáme vařit do vroucí vody asi 20 minut.
Vytisknout recept (PDF)Vejce
80 g
Jedlá sůl
8 g
Petrželová nať
4 g
Muškátový květ mletý 15 g
2 g
Mouka pohanková nativní 400 g
44 g
Žemle v pečícím sáčku bez lepku B 240g
272 g
1,5% UHT mléko Mlékárna Pragolaktos 0,5 l
240 g