Gnocchi z jáhlové mouky
Postup přípravy
Moučné brambory oloupeme a dáme vařit do měkka. Až budou uvařené, necháme je pořádně vychladnout a potom nastrouháme na jemno, nebo rozmačkáme vidličkou. Na vál si vysypeme mouku a do ní dáme brambory. Potom přidáme rozšlehané vejce a zpracujeme v hladké těsto. Pokud chceme gnocchi krásně žluté, použijeme domácí vajíčko. Těsto by se nemělo hnětat moc dlouho, aby zůstalo vláčné a nadýchané.
Z těsta vyválíme válečky a nařežeme na cca 1,5 cm široké špalíčky. Ty posypeme krupičkou a vidličkou lehce stlačíme. Připravené gnocchi necháme chvilku proschnout na utěrce a můžeme vkládat do vroucí vody. Vyndáváme je z vody hned, jakmile vyplavou na hladinu.
Můžeme servírovat na slano, ale jsou také výborné na sladko například s jahodovým přelivem.
Vytisknout recept (PDF)