Kategorie receptů
Extra ovocný vrstvený džem s kousky ostružin a nektarinek
Počet ingrediencí
5
Počet porcí
100
Sacharidy na jednu porci
3 g
Doba přípravy
1 hodina a 30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Ostružinový džem: Do hrnce vložíme očištěné celé ostružiny, ½ balíčku želírovacího cukru a kyseliny a dobře promícháme. Za stálého míchání přivedeme do varu a povaříme 5 minut. Odebereme případnou pěnu, provedeme zkoušku tuhnutí a džemem naplníme sklenice do poloviny. Necháme 35 minut chladnout. Nektarinkový džem: Nektarinky oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na kousky spolu s citrónovou šťávou z půlky citrónu, ½ balíčku želírovacího cukru a kyseliny vložíme do hrnce a dobře promícháme. Za stálého míchání přivedeme do varu a povaříme 5 minut. Odebereme případnou pěnu, provedeme zkoušku tuhnutí a nalijeme na ostružinový džem. Sklenice uzavřeme víčky, ale neotáčíme.
Vytisknout recept (PDF)Citróny
50 g
Nektarinky
450 g
Kyselina citronová potravinářská
20 g
Ostružiny čerstvé
500 g