Kategorie receptů
Chléb tmavý bez lepku
Počet ingrediencí
5
Počet porcí
5
Sacharidy na jednu porci
47 g
Doba přípravy
20 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Oba sáčky smícháme, přidáme 430–470 ml vlažné vody. Elektrickým hnětačem v míse vypracujeme těsto a vložíme ho do vymazané a bezlepkovou moukou vysypané chlebíčkové (nebo menší dortové) formy a necháme v teple 60–75 minut kynout. Pečeme při teplotě 170–180 °C asi 60 minut. Do směsi přidáme ½ větší nadrobno nakrájené syrové cibule, druhou polovinu cibule osmahneme na malém množství másla, dále přidáme 50 – 100 g na kostičky nakrájeného tvrdého sýra.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
50 g
Jihočeský eidam 45 % plátky 100 g
100 g
Pitná voda nesycená
450 g
Chléb tmavý bez lepku 500 g
500 g