Kategorie receptů
Bezlepkový knedlík
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
15
Sacharidy na jednu porci
31 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Do 400 ml vlažné vody přidáme cukr, droždí a uděláme kvásek. Necháme ho 10 minut vzejít. Bezlepkový rohlík nakrájíme na kosky. Do misky dáme mouku, sůl, olej, vajíčka a nakonec vlijeme kvásek. Těsto dobře vypracujeme mixérem cca 3 minuty a ručně promícháme pokrájaný rohlík. Těsto zakryjeme fólií a necháme kynout 45 minut. Rozdělíme ho na 4 části. Pracovní desku potřeme olejem a vytvarujeme 4 oválné knedlíky. 10 minut je ještě necháme dokynout. Vykynuté knedíky vaříme zakryté 25 minut. Hotové knedlíky vybereme na talíř a potřeme olejem.
Vytisknout recept (PDF)
Vejce
100 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
5 g
Pitná voda nesycená
400 g
Cukr krystal
5 g
Univerzální směs bez lepku 550 g
500 g
Olej slunečnicový
20 g
Čerstvé pekařské droždí 42 g
30 g