Kategorie receptů
Bezlepkový chléb
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
10
Sacharidy na jednu porci
32 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
250 g mouky, 150 g pohankové mouky, 300 ml vody, 1 polévková lžíce olivového oleje, 1 a 1/2 kávové lžičky soli, 1 lžička drceného kmínu (může být i víc - podle chuti), 1 balíč ek instantních kvasnic, můžeme přidat lněné semínko nebo slunečnici. Uvedené ingredience buď smícháme v misce a vytvoříme těsto. Vložíme nejlépe do formy a necháme kynout asi 30 minut (záleží na teplotě) a nebo celou výrobu svěříme domácí pekárně a zvolíme příslušný program.
Vytisknout recept (PDF)Jedlá sůl vakuová 1 kg
8 g
Kmín celý
7 g
Olivový olej
12 g
Pitná voda nesycená
300 g
Jizerka přirozeně bezlepková směs univerzální (zelená) 1000 g
250 g
Mouka pohanková nativní 400 g
150 g
Slunečnicová semínka pruhovaná pražená neloupaná solená
7 g