Bezlepkové kváskové rohlíky

Postup přípravy
Z asi 150 ml vlažné vody, cukru (25 g) a droždí připravíme kvásek, který necháme asi 10 minut vzejít. Do misky dáme Rolls mix, sůl (7 g), zbylou vodu (350 ml), připravený kvásek a mícháme mixérem s hnětacími smetáčky 3 minuty. Nakonec přidáme olej (5-6 PL) a důkladně promícháme. Přikryjeme potravinovou fólií a necháme kynout na teplém místě 30 minut, aby zdvojnásobilo svůj objem. Těsto vyklopíme na olejem potřenou podložku, zpracujeme, rozdělíme na 10-12 stejných částí a naolejovanýma rukama tvarujeme rohlíky. Uložíme na vymazaný nebo papírem vyložený plech, přikryjeme potravinovou fólií a necháme ještě 30 minut podkynout. Rohlíky potřeme směsí vody a oleje. Horkovzdušnou troubu vyhřejme na 230 ° C, vložíme vykynuté rohlíky a na dno trouby uložíme plech s vodou, který vytvoří během pečení páru. Pečeme 15-18 minut jemně dozlatova. Necháme na mřížce vychladnout.
Vytisknout recept (PDF)