Bezlepkové karlovarské knedlíky
Postup přípravy
Máslo rozpustíme a necháme zchladnout. Poté ho zalijeme mlékem a vmícháme 2 žloutky. Alespoň den staré pečivo nakrájíme na kostičky. Z 2 bílků ušleháme tuhý sníh. V míse smícháme nakrájené pečivo, mléko se žloutky, osolíme přidáme nakrájenou petrželku a necháme pár minut vsáknout. Zasypeme Univerzální směsí a řádně promícháme. Do hmoty zapracujeme ušlehaný sníh a těsto vyválíme do tvaru šišky. Šišku zabalíme do mokrého řádně vyždímaného ubrousku, který na koncích 2x zavážeme nití. Jednou těsně u knedlíku a podruhé ještě o centimetr dále. Zabalený knedlík vložíme do vroucí osolené vody a na mírném plameni vaříme 5 minut. Poté odstraníme vnitřní nitě, šišku obrátíme a na mírném plameni vaříme ještě asi 20 minut. Hotový knedlík vybalíme opatrně z ubrousku a krájíme na plátky.
Vytisknout recept (PDF)