Kategorie receptů
Bagetky bez lepku
Počet ingrediencí
4
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
76 g
Doba přípravy
15 minut
Bez lepku
Postup přípravy
V míse smícháme oba sáčky s 360 ml vlažné vody a 2 lžícemi rostlinného oleje. Vymícháme hutné těsto a necháme kynout na teplém místě 30 minut. Na ploše posypané bezlepkovou moukou vyválíme dvě placky a těsto rolujeme do tvaru bagety. Na plechu vyloženém pečícím papírem necháme bagety kynout dalších 30 minut. Poté potřeme rozpuštěným máslem a pečeme při teplotě 220 °C po dobu 15 minut.
Ze směsi je možné vytvořit 2 větší nebo 4 malé bagetky.
Pitná voda nesycená
360 g
Olej slunečnicový
25 g
Krajanka máslo 250 g
5 g