Kategorie receptů
Zeleninový krém
Počet ingrediencí
13
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
18 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Nakrájenou cibuli a česnek krátce osmahneme na másle a zalijeme vodou. Osolíme, opepříme, a přidáme nejdříve nakrájenou tvrdou zeleninu (mrkev, celer, petržel). Povaříme 15 minut a dodáme zbytek zeleniny (brokolice, brambory, květák, pórek). Vaříme do úplného změknutí a poté rozmixujeme tyčovým mixerem. Přidáme smetanu, krátce povaříme a podáváme.
Vytisknout recept (PDF)Brambory
20 g
Brokolice
50 g
Cibule volná
50 g
Květák
50 g
Mrkev
50 g
Pórek
20 g
Česnek
5 g
Petržel
50 g
Celer
50 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
2 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
Podravka natur přísada do jídel 150 g
6 g