Kategorie receptů
Zeleninové kyselo s chilli
Počet ingrediencí
12
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
6 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Ve větším hrnci přivedeme k varu 800 ml vody a přidáme bujón. Krátce povaříme a přidáme sojovou omáčku a 1 lžíci Rajské polévky. Promícháme a znovu krátce povaříme. Přidáme šťávu z citrónu nebo limetky a nasekanou chilli papričku. 4 jarní cibulky očistíme a nakrájíme na kolečka. Žampiony nakrájíme na tenké plátky a čínské zelí na tenké proužky. Řapíkatý celer očistíme a mrkve oškrábeme. Obojí nakrájíme na tenké plátky. Mrkev a celer vložíme do polévky a vaříme asi 3 minuty. Nakonec do polévky přidáme cibulku, žampióny a čínské zelí. Při nízké teplotě vaříme asi 5 minut. Po odstavení z varu přidáme koriandr a polévku můžeme servírovat
Vytisknout recept (PDF)Mrkev
40 g
Citróny
15 g
Paprika červená chilli
5 g
Cibulka jarní
35 g
Celer řapíkatý
60 g
Žampión zahradní 500 g
200 g
Zelí pekingské
200 g
Pitná voda nesycená
800 g
Koriandr celý 20 g
3 g
Bez lepku Rajská polévka 76 g
10 g
Bez lepku Sójová omáčka 160 ml
10 g