Kategorie receptů
Zeleninová polévka se strouháním
Počet ingrediencí
17
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
13 g
Doba přípravy
60 minut
Postup přípravy
Nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme na nudličky nakrájenou zeleninu, polévkové koření a na drobné růžičky rozebraný květák. Vše krátce osmahneme, zaprášíme paprikou, promícháme, zalijeme vývarem, uvedeme do varu a zvolna povaříme, až je zelenina téměř měkká. Strouhání si připravíme z mouky, vejce a necháme odpočinout. Poté těsto nastrouháme, necháme proschnout a zavaříme. Dále do polévky přidáme hrášek, muškátový oříšek, zjemníme máslem a podle potřeby dosolíme a lehce povaříme.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
40 g
Květák
40 g
Mrkev
40 g
Petržel
40 g
Celer
40 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
5 g
Petrželová nať
4 g
Muškátový ořech celý
0.4 g
Bezlepková mouka Nomix 500 g
32 g
Zeleninový bujón 6x10 g
12 g
Pitná voda nesycená
800 g
Hrášek v mírně slaném nálevu
40 g
Paprika sladká 35 g
4 g
Podravka natur přísada do jídel 150 g
12 g
Olej řepkový
16 g
Krajanka máslo 250 g
16 g