Kategorie receptů
Zeleninová polévka s krevetami
Počet ingrediencí
17
Počet porcí
6
Sacharidy na jednu porci
25 g
Doba přípravy
50 minut
Bez lepku
Postup přípravy
- Omytý květák rozdělíme na růžičky a oloupané brambory nakrájíme na kostičky. Dáme vařit vodu, přidáme sůl, cukr, květák, brambory, ředkvičky, fazolové lusky, mrkev a hrášek. Zeleninu vaříme na mírném ohni asi 10 minut. Přidáme krevetky a ještě chvíli povaříme. Zeleninu i krevetky přecedíme a část vývaru ponecháme. Na másle krátce osmažíme krupici, přidáme mléko, Podravka přísadu, polovinu smetany a vše dohromady povaříme asi 5 minut. Přidáme vařenou zeleninu s krevetkami a vaříme ještě asi 5 minut. Nádobu s horkou polévkou stáhneme z ohně, přimícháme žloutky, smíchané se zbylou smetanou a s 2-3 lžícemi polévky. Polévku posypeme nasekaným koprem a podáváme.
Brambory
300 g
Květák
350 g
Mrkev
75 g
Ředkvičky
50 g
Jedlá sůl
5 g
Kopr
10 g
Krevety vyloupané 150 g
200 g
Jihočeské mléko lahodné polotučné 1,5% 1 l
500 g
Jihočeské máslo 82 % 250 g
50 g
Zelené fazolové lusky 1000 g
200 g
Pitná voda nesycená
1500 g
Cukr krystal
10 g
Žloutek
56 g
Hrášek v mírně slaném nálevu
75 g
KRUPICE bez lepku 500 g
25 g
Podravka natur přísada do jídel 150 g
10 g