Kategorie receptů
Zeleninová polévka s červenou čočkou
Počet ingrediencí
20
Počet porcí
6
Sacharidy na jednu porci
30 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli se slaninou, tak aby cibule zesklovatěla a slanina pustila šťávu. Do základu vsypeme nasekaný česnek, nakrájenou kořenovou zeleninu, na malé růžičky rozebraný květák a necháme orestovat, dokud se zelenina trochu neopeče. Zasypeme kari kořením, kurkumou a římským kmínem a promícháme. Poté zalijeme horkou vodou, promícháme, přidáme nakrájené brambory, rozpůlenou růžičkovou kapustu a červenou čočku. Osolíme, opepříme a vložíme bobkový list a část libečku. Přikryjeme a necháme vařit 15-20 minut. Do polévky vlijeme ocet a necháme minutku provařit. Dochutíme zbylým libečkem.
Vytisknout recept (PDF)Brambory
100 g
Cibule volná
160 g
Květák
140 g
Mrkev
200 g
Česnek
20 g
Kapusta biela
120 g
Petržel
100 g
Celer
140 g
Jedlá sůl
6 g
Bobkový list 5 g
0.4 g
Ocet kvasný lihový 1 l
30 g
Olivový olej
30 g
Pitná voda nesycená
1500 g
Váhalova slanina 1,5 kg
100 g
Kmín římský 30 g
6 g
Kurkuma mletá 30 g
6 g
Libeček 10 g
6 g
Pepř černý mletý 20 g
6 g
Kari 25 g
6 g