Kategorie receptů
Zeleninová jarní polévka se zeleným chřestem
Počet ingrediencí
17
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
25 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 200°C. Nasekáme si bylinky. Cibulku oloupeme a nasekáme nadrobno. Na lžíci másla osmažíme cibulku dozlatova. Do hrnce dáme mléko, máslo a zahřejeme. Přidáme jíšku, pracharandu, bujón a vaříme. Pak vmícháme víno a polévku rozmixujeme mixérem. Chřest na konci uřízneme o 2 cm. Zbytek rozkrájíme na menší kousky. Chřest dáme vařit do osolené vody. Po změknutí scedíme a dáme do polévky. Bagetku nakrájíme na kousky a pokapeme olejem. Pečeme v troubě dokřupava. Polévku dáme na talíř, posypeme bylinkami a servirujeme s bagetkou.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
80 g
Chřest zelený
400 g
Jedlá sůl
5 g
Petrželová nať
15 g
Pažitka
15 g
Bazalka čerstvá
10 g
Oregáno drcené
10 g
Olivový olej
20 g
Chardonnay pozdní sběr víno polosuché bílé 0,75 l
100 g
Koriandr čerstvý
10 g
Jihočeské mléko lahodné polotučné 1,5% 1 l
800 g
Pitná voda nesycená
1000 g
Pracharanda polévková 50 g
8 g
Jíška světlá bez lepku 250 g
7 g
Bez lepku Zeleninový bujón 56 g
8 g
Krajanka máslo 250 g
22 g