Kategorie receptů
Vydatná bramborová polévka s cizrnou a bylinkovým-chilli olejem
Počet ingrediencí
15
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
56 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Oloupeme brambory varného typu A a nakrájíme je na kostičky. Očistíme celer a nakrájíme na kousky. Mrkev oškrabeme a nakrájíme na kolečka. Cibule oloupeme, přepůlíme a nakrájíme na proužky. Olej zahřejeme v hrnci a osmažíme cibuli dozlatova. Pak přidáme brambory, celér a mrkev. Zalijeme 1500 ml vývarem. Vaříme do měkka. Přidáme cizrnu, kterou jsme si uvařili dle návodu. Vaříme dalších 5 minut. Oddělíme petrželkové lístečky od stonků a očistíme 1 chilli papričku. Spolu se 100 ml oleje s bazalkou dáme do vysoké nádoby a rozmixujeme tyčovým mixérem. Poté tento olej ochutíme prachandou. Polévku poté ochutíme trochou soli a pepře. Rozdělíme do misek a pokapeme trochou chilli olejem s bylinkami.
Vytisknout recept (PDF)Brambory
500 g
Cibule volná
80 g
Mrkev
300 g
Petržel
50 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
4 g
Paprika červená chilli
5 g
Bazalka čerstvá
5 g
Olivový olej
100 g
Celer řapíkatý
300 g
Pitná voda nesycená
3000 g
Pracharanda polévková 50 g
8 g
Pepř černý mletý 20 g
4 g
Podravka natur přísada do jídel 150 g
5 g
Lagris cizrna 450 g
250 g