Kategorie receptů
Vánoční lososová polévka
Počet ingrediencí
12
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
22 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Na másle zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, brambory na kostičky a fenykl na kousky. Podlijeme zeleninovým vývarem. Osolíme, opepříme bílým pepřem a přidáme citronovou kůru. Vaříme 20 minut doměkka. Osoleného a opepřeného lososa upečeme v troubě v míse s pečicím papírem, 20 minut na 180 °C. Uvařenou polévku rozmixujeme a zjemníme smetanou. Polévku zdobíme rozdrobeným lososem, nasekaným koprem a natí fenyklu a smetanou.
Vytisknout recept (PDF)Brambory
400 g
Cibule volná
80 g
Jedlá sůl
3 g
Kopr
10 g
Citróny
50 g
Losos obecný 250 g
250 g
Jihočeské máslo 82 % 250 g
20 g
Pitná voda nesycená
1000 g
Pepř bílý mletý 25 g
1 g
MEGGLE Trvanlivá bezlaktózová smetana na vaření 200 ml
200 g
Podravka zeleninový bujón kostky 60 g
10 g