Kategorie receptů
Tradiční česká kulajda netradičně
Počet ingrediencí
16
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
18 g
Doba přípravy
35 minut
Postup přípravy
Do hrnce nasypeme všechny houby, zalijeme vodou, přidáme oloupanou nakrájenou cibuli, bobkový list, celé koření, kmín a špetku soli. Přivedeme k varu. Vaříme 15 - 20 minut. V malé mističce smícháme mouku, smetanu a vše naředíme trochou studené vody. Směs vlijeme do hrnce s polévkou přes sítko, zamícháme, přivedeme k varu a přidáme čerstvý kopr. Brambory očistíme, nakrájíme na kostičky, vsypeme do polévky a vaříme do změknutí. Dochutíme octem a solí a postupně do polévky za varu přidáváme 4 vejce. Pak stáhneme z ohně, vmícháme nasekaný čerstvý kopr a dochutíme pepřem. Necháme si větvičku kopru, uvaříme vajíčko natvrdo a každou porci ozdobíme. V letních dnech podáváme polévku netradičně, a to vychlazenou.
Vytisknout recept (PDF)Brambory
200 g
Cibule volná
50 g
Vejce
250 g
Jedlá sůl
2 g
Kmín celý
1 g
Houby čerstvé
300 g
Kopr
8 g
Ocet kvasný lihový 1 l
5 g
Nové koření celé 30 g
0.5 g
Bobkový list 5 g
5 g
Pitná voda nesycená
1000 g
Pepř černý celý 20 g
0.5 g
Pepř černý mletý 20 g
0.5 g
10% UHT smetana Mlékárna Pragolaktos 0,5 l
200 g
Bezlepková mouka Nomix 1 kg
20 g