Kategorie receptů
Thajská polévka z červené čočky batátů
Počet ingrediencí
15
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
60 g
Doba přípravy
35 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Kari nasucho opečeme v hrnci, po zhruba 2 minutách přidáme olivový olej, 2 cibule, jablko, koriandr, zázvor a opékáme 5 minut. Podle chuti osolíme. Poté vsypeme nastrouhané brambory, zalijeme vývarem, vmícháme čočku, mléko a necháme 20 minut probublávat. Pak rozmixujeme tyčovým mixérem. Dochutíme solí, pepřem a šťávou z limety. Podáváme s čerstvým koriandrem.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
80 g
Česnek
3 g
Olivový olej
30 g
Limetky
20 g
Koriandr čerstvý
3 g
Jihočeské mléko trvanlivé polotučné 1,5% 1 l
300 g
Pitná voda nesycená
1200 g
Koriandr celý 20 g
10 g
Zázvor mletý 20 g
4 g
Kari 25 g
8 g
Batáty sladké
800 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
5 g
Bez lepku Zeleninový bujón 56 g
10 g
Jablka červená
50 g