Kategorie receptů
Slovenská zelňačka
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
11 g
Doba přípravy
60 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Na troše oleje orestujeme cibulku, kterou zaprášíme trochou sladké červené papriky a zalijeme vodou. Přidáme nové koření, pepř celý a bobkový list. Do polévky vložíme uzené maso - nejlépe žebro a pozvolna vaříme zhruba 45 minut. Mezitím oloupeme a nakrájíme na kostičky dvě brambory, které dáme do polévky společně se zelím. Uvařené maso obereme od kosti a vložíme zpět do hotové polévky.
Vytisknout recept (PDF)Brambory
50 g
Cibule volná
50 g
Jedlá sůl
2 g
Bobkový list 5 g
0.4 g
Nové koření celé 30 g
4 g
Uzená kýta
200 g
Kysané zelí efko 500 g. Připraveno k servírování!
100 g
Paprika sladká 35 g
4 g
Pepř černý celý 20 g
4 g