Kategorie receptů
Sladkokyselá pikantní dýňová polévka s krevetami v africkém stylu
Počet ingrediencí
13
Počet porcí
5
Sacharidy na jednu porci
16 g
Doba přípravy
40 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Z dýně hokkaido vybereme semínka a na polévku použijeme asi 750 g dužniny. Vývar (vodu a bujón) přivedeme k varu, vložíme dýni a vaříme do změknutí. Pak rozmixujeme. Přilijeme 200 ml smetany a necháme vařit asi 3 minuty. Přidáme nasekanou chilli papričku bez jadýrek, sojovou omáčku,zázvor, květ a 3 lžíce limetkové nebo citrónové šťávy. Část z jarní cibulky necháme na dekoraci a zbytek dáme také do polévky. Polévku stáhneme na nejnižší teplotu a necháme 5 minut prohřívat. Mezi tím na pánvi rozehřejeme olej a krevety, okořeníme kořením, osmažíme po obou stranách asi 2 minuty. Polévku nalijeme do polévkových misek, přidáme krevety a nazdobíme cibulkou.
Vytisknout recept (PDF)Dýně Hokkaido
750 g
Citróny
30 g
Paprika červená chilli
5 g
Krevety vyloupané 150 g
80 g
Cibulka jarní
40 g
Jihočeská smetana ke šlehání 33% 250 ml
200 g
Pitná voda nesycená
700 g
Muškátový květ mletý 15 g
1 g
Zázvor mletý 20 g
3 g
Garam masala 25 g
1 g
Bez lepku Sójová omáčka 160 ml
20 g
Olej slunečnicový
12 g