Kategorie receptů
Rajčatová polévka s masovými knedlíčky
Počet ingrediencí
15
Počet porcí
6
Sacharidy na jednu porci
44 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Plátky bílého chleba zbavené kůrky pokapeme mlékem, aby tekutinu pěkně natáhly. Pak je natrháme a smícháme s mletým masem, bazalkou, solí a pepřem do soudržné hmoty. Z té pomocí lžíce tvarujeme menší koule – polévkové knedlíčky. Olej rozpálíme v pánvi a tři až čtyři minuty z každé strany na něm osmahneme koule. Dáme je okapat na kuchyňský papír. Jednu lžíci oleje rozpálíme v hrnci, přidáme nasekanou cibuli, nožem utřené 2 stroužky česneku a opékáme tři až čtyři minuty. Zalijeme horkým kuřecím vývarem a 500 ml vařící vody. Přidáme nakládaná rajčata a nalámané špagety nebo makarony. Vaříme osm až deset minut, přidáme masové koule a prohřejeme. Podáváme posypané bazalkou a hoblinami parmazánu.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
40 g
Česnek
2 g
Jedlá sůl
4 g
Bazalka čerstvá
2 g
Mleté maso míchané
400 g
Parmazán 100 g
30 g
Slepičí bujón
10 g
Pitná voda nesycená
1250 g
Dr. Halíř trvanlivé mléko polotučné 1 l
20 g
Kukuřičné těstoviny Sam Mills - Špagety 500 g
270 g
Bazalka 10 g
2 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
Olej slunečnicový
30 g
Bezlepkový chléb - světlý 360 g
20 g