Kategorie receptů
Rajčatová polévka s cizrnou
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
36 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Cizrnu si namočíme přes noc. Troubu předehřejeme na 200°C. Na plech vyskládáme 12 rajčat, mrkev, 10 stroužků česneku, zastříkáme 2 lžícemi oleje, osolíme a opepříme. Na druhý plech dáme lilek promíchaný se slitou cizrnou, zbylým olejem, kari, solí a pepřem. Naráz pečeme asi 45 minut. Pak přísady z plechu s rajčaty rozmixujeme a nalijeme do hrnce, přidáme vše z druhého plechu a zalijeme asi litrem vody. Přivedeme k varu, dosolíme, ozdobíme koriandrem a podáváme s chlebem.
Vytisknout recept (PDF)Lilek
100 g
Mrkev
225 g
Rajčata
200 g
Česnek
10 g
Olivový olej
40 g
Koriandr čerstvý
3 g
Pepř černý mletý 20 g
3 g
Kari 25 g
8 g
Lagris cizrna 450 g
300 g